INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo bulvių (apytikriai, šviežių, nuskustų)
190 gramų pieno
1 vienetas kiaušinių
2 vienetai svogūnų
2 šaukštai prieskonių bulvėms (mėgstamų)
Vištienai:
400 gramų vištų sparnelių vidurinių dalių
3 skiltelės česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
0.5 šaukštelio prieskoninių žolelių
Aptepimui:
1 šaukštas sviesto
Padažui:
150 gramų šaltai rūkytos šoninės
190 gramų grietinėlė, 36% riebumo
1 vienetas svogūnų
1 pundelis krapų
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištos sparnelius įtrinkite alyvuogių aliejumi, smulkiai tarkuotomis česnako skiltelėmis, druska, pipirais, rūkyta paprika ir džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis. Atidėkite į šalį pusvalandžiui, kad pasimarinuotų.
2.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temperatūros (kaitinimas ir viršaus ir apačios). Kepimo formą (23x33 cm) ištepkite gabalėliu sviesto.
3.
Bulves ir svogūnus sutarkuokite bulvių tarkavimo mašina, virtuviniu kombainu ar smulkiausia tarka.
4.
Į tarkius įmuškite kiaušinį, pagardinkite mėgstamu prieskonių mišiniu. Išmaišykite.
5.
Pieną supilkite į nedidelį puodą. Pakaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol pienas užvirs. Supilkite pieną į tarkius ir išmaišykite.
6.
Ant kepimo formos dugno išdėliokite vištos sparnelius.
7.
Supilkite paruoštą tarkių masę į sviestu išteptą kepimo formą ant vištos sparnelių. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. 30 min.
8.
Kol kugelis kepa, paruoškite padažą. Pasiruoškite ingredientus.
9.
Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Suberkite kubeliais pjaustytą šoninę ir svogūną. Vis pamaišydami kepkite, kol šoninė išskirs riebalus ir šiek tiek apskrus, o svogūnai suminkštės. Supilkite grietinėlę ir pakaitinkite dar porą minučių. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite smulkiai kapotus krapus.
10.
Kugelį patiekite su karštu padažu.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje