INGREDIENTAI: 400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse
200 gramų makaronų
200 gramų cukinijų (jaunos, vidutinio dydžio)
100 gramų brokolių
100 gramų špinatų
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako (didesnių arba 3 mažesnių)
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
pagal skonį džiovintų bazilikų
pagal skonį raudonėlio
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį vandens
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į puodą įpilkite vandens, įberkite druskos, užvirkite, suberkite makaronus ir virkite apie 15 minučių iki kol išvirs.
2.
Brokolį išskirstykite žiedynais. Smulkiai supjaustykite svogūną ir cukiniją.
3.
Į keptuvę pilkite alyvuogių aliejų, įkaitinkite, sudėkite brokolius, cukiniją, svogūną ir maišant pakepinkite 2 minutes.
4.
Supilkite konservuotus pomidorus, įpilkite šlakelį vandens, įberkite džiovintą baziliką, raudonėlį, druskos, pipirų, įspauskite česnaką ir troškinkite apie 10 minučių.
5.
Sudėkite išvirtus makaronus, špinatus ir patroškinkite dar 2-3 minutes.