INGREDIENTAI: 450 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
8 vienetai kiaušinių trynių
200 gramų cukraus
2 šaukštai kvietinių miltų
1 vienetas citrinos žievelės (tarkuotos)
Pabarstymui:
pagal poreikį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kremui prikaistuvyje sumaišykite grietinėlę, trynius, cukrų, miltus, citrinos žievelę ir virkite ant vidutinės kaitros, kol užvirs ir sutirštės, pastoviai maišykite. Išvirtą kremą perpilkite per sietelį, uždenkite maistine plėvele ir ataušinkite iki maždaug kambario temperatūros.
2.
Tešlą plonai iškočiokite, išpjaukite apskritimus ir suformuokite pyragaičių pagrindus keksiuko kepimo formoje. Dugną subadykite šakute. Į krepšelius supilkite kremą (užpildymas maždaug 3/4 krepšelio).
3.
Pyragaičius kepkite apie 15 min iki 250 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
4.
Iškeptus desertus atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.