INGREDIENTAI: 2.5 stiklinės kvietinių miltų
2 stiklinės morkų (smulkiai tarkuotų)
1 stiklinė cukraus
3 vienetai kiaušinių
125 gramai sviesto (kambario temperatūros)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis cinamono
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Morkas sutarkuojame smulkia tarka, užpilame cukrumi ir paliekame pastovėti 15 – 20 min.
2.
Kiaušinius išsukame su kambario temperatūros sviestu iki purios masės.
3.
Į kiaušinių masę supilame morkas ir masę gerai išmaišome. Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Masę paskaniname cinamonu. Tešlą pilame į kekso formą, pateptą aliejumi.
4.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.