INGREDIENTAI: 200 gramų žiedinių kopūstų
150 gramų rūkytos vištienos
1 vienetas morkų (vidutinės)
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų
2 šaukštai jogurto, natūralaus
2 šaukštai majonezo
1 šaukštas saulėgrąžų
1 šaukštas kanapių sėklų (lukštentų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Žiedinį kopūstą šiek tiek pasmulkinti. Sudėti į dubenį ir užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 10 minučių.
2.
Vištienos supjaustyti mažais kubeliais, morką sutarkuoti burokine tarka. Kalafioro gabaliukus išgriebti iš vandens ir supjaustyti mažesniais gabalėliais.
3.
Į didesnį dubenį sudėti kalafiorus, tarkuotą morką, vištieną, dėti jogurtą, majonezą, išmaišyti.
4.
Įkaitinti keptuvę, suberti saulėgrąžas ir kanapių sėklas, trumpai paskrudinti. Sudėti sėklas į salotas, įberti druską, pipirus ir viską išmaišyti.