INGREDIENTAI: 4 vienetai vištienos krūtinėlės
100 gramų sūrio (mėgiamo, naudojau puskietį VILVI GOUDA riekelėmis)
1 vienetas obuolių
1 vienetas persimono (galima keisti obuoliu)
1 vienetas svogūnų
1 šaukštelis paprikos miltelių
1 šaukštelis malto cinamono
1 šaukštelis druskos (arba pagal skonį)
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (nebūtina)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų (arba pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos krūtinėlese padaryti 3-4 įpjovas neįpjaunant iki galo.
2.
Mažame indelyje sumaišyti druską, pipirus, saldžios ir aitriosios paprikų miltelius bei cinamoną. Šiuo mišiniu gerai įtrinti krūtinėles. Skaniausia, jei jas paliksite marinuotis bent 1 valandai (arba nakčiai), bet jei skubate, galima gaminti ir iškart.
3.
Persimoną, obuolį ir svogūną supjaustyti griežinėliais, sūrį - norimo dydžio gabaliukais taip, kad šis tilptų į įpjovas.
4.
Į vieną įpjovą dėti persimoną, svogūną ir sūrį, į kitą - obuolį, svogūną ir sūrį. Taip įdaryti kiekvieną krūtinėlę.
5.
Paruoštas krūtinėles dėti į gilesnę kepimo formą, pateptą aliejumi
6.
Kepti įkaitintoc iki 180 C orkaitės viduryje 30-40 minučių arba iki vištiena iškeps (tikslus laikas priklausys nuo krūtinėlių dydžio, žr. patarimus žemiau).
Patarimai:
•
Tikslus vištienos iškepimo laikas labai priklausys nuo konkrečios orkaitės ir krūtinėlių dydžio. Jei turite mėsos termometrą, pradėkite juo matuoti daugmaž po 25 kepimo minučių. Vištiena bus iškepusi, kai temperatūra storiausioje kepsniuko vietoje sieks 75 laipsnius.