TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-21 08:37
Tartaletė su obuoliais
Tartaletė su obuoliais

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
Tešlai:
180 gramų kvietinių miltų
125 gramai sviesto (šalto)
1 vienetas kiaušinių
50 gramų cukraus
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
7 vienetai obuolių (mažesnių)
50 gramų sviesto
30 gramų rudojo cukraus
1 šaukštelis malto cinamono
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Aptepimui:
2 šaukštai abrikosų džemo
2 šaukštai vandens (karšto)

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlai sviestą supjaustyti kubeliais, sudėti į dubenį. Suberti miltus, cukrų, druską, įmušti kiaušinius ir užminkyti tešlą. Iškočioti.

2.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti paruoštą tešlą, prispausti prie dugno ir šonų. Dėti į šaldymo kamerą 30 minučių.

3.
Obuolius nulupti, perpjauti pusiau ir supjaustyti plonais griežinėliais.

4.
Ant paruošto pagrindo sudėti obuolių griežinėlius.

5.
Į dubenėlį dėti sviestą, ištirpinti, įberti cinamono, vanilės ir cukraus. Išmaišyti ir aptepti obuolius.

6.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių. Jei obuolius naudosite didelius, gali užtrukti ir iki valandos.

7.
Į dubenėlį dėti džemą, pilti vandenį ir išmaišyti.

8.
Kai pyragas iškeps, obuolius aptepti džemu.




admin · 2024-11-15 14:33 · 24 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt