TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-21 08:23
Ėrienos troškinys užkeptas sūriais sviestiniais sausainiais
Ėrienos troškinys užkeptas sūriais sviestiniais sausainiais

Porcijų skaičius: 5


INGREDIENTAI:
1 ir 2/5 kilogramo ėrienos kumpio (be kaulo)
4 vienetai pastarnoko
750 mililitrų tamsaus alaus
2 vienetai svogūnų
1 vienetas morkų
2 vienetai salierų stiebų
4 skiltelės česnako (smulkintų)
2 vienetai rozmarinų šakelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų (šviežiai maltų)
2 vienetai lauro lapų
Tešlai:
250 gramų kvietinių miltų
175 mililitrai pieno
115 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas rozmarino
2 šaukšteliai kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
Kepimui:
pagal poreikį riebalų

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ėrieną supjaustykite gabalėliais ir kepinkite keptuvėje su riebalais, kol gražiai apskrus. Kepkite dalimis, kad gražiai skrustų, o ne troškintųsi. Iškepusią ėrieną pagardinkite druska ir pipirais.

2.
Morką, svogūną, salierų stiebus supjaustykite nedideliais gabalėliais.

3.
Į keptuvę kurioje kepė mėsa, sudėkite smulkintus morkas, svogūnus ir saliero stiebą. Kepkite maišydami, kol pradės skrusti. Sudėkite lauro lapus, rozmariną, smulkintą česnaką, kepkite maišydami dar kelias minutes. Supilkite alų – užvirkite. Į kepimo formą su dangčiu sudėkite apkeptą ėrieną, supilkite daržoves su alumi. Ant viršaus uždėkite pagal kepimo formos dydį iškirptą kepimo popierių, uždenkite dangčiu ir troškinkite iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 2 valandas.

4.
Pastarnokus nuskuskite ir supjaustykite gabaliukais. Išimkite iš orkaitės troškinį, nuimkite dangtį ir kepimo popierių, išimkite rozmarino šakeles ir lauro lapus, įmaišykite pastarnokus. Jei trūksta skysčio, pripilkite vandens, turi būti šiek tiek apsemta. Dėkite atgal į orkaitę be dangčio ir popieriaus ir troškinkite dar 1 valandą, retkarčiais pamaišant.

5.
Kol ėriena troškinsis, galima pagaminti tešlą sausainiams. Virtuviniame kombaine S formos peiliuku sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir rozmariną. Dirbant kombainui pamažu sumeskite į gabaliukus padalintą sviestą. Kai susiformuos tešlos trupiniai, kombainą išjunkite, masę suverskite į dubenį.

6.
Kiaušinį išplakite.

7.
Į dubenį su trupiniais supilkite pieną ir išplaktą kiaušinį (truputį kiaušinio plakinio pasilikite sausainių aptepimui) ir spaudžiamaisiais judesiais užminkykite tešlą. Jei atrodys, kad trūksta miltų, įdėkite. Tešla turi būti minkšta, bet kočiojama. Įvyniokite tešlą į maistinę plėvelę arba įdėkite į maišelį ir palaikykite 30 minučių šaldytuve.

8.
Išsitroškinųsį troškinį ištraukite, orkaitėje padidinkite kaitrą iki 220 C laipsnių.

9.
Tešlą iškočiokite, kad būtų maždaug 1 cm storio. Stikline arba apvalia formele išspauskite apskritimus. Tešlos likučius suminkykite, iškočiokite ir vėl išspauskite apskritimus. Sudėkite apskritimus ant troškinio, aptepkite juos kiaušinio plakiniu ir dėkite į orkaitę. Kepkite apie 20 minučių arba kol sausainiai išsipūs ir apskrus.




admin · 2024-11-16 02:33 · 24 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt