INGREDIENTAI: 4 vienetai obuolių
4 stiklinės rupių kvietinių miltų
200 gramų sviesto
200 gramų grietinės, 30% riebumo
0.5 stiklinės cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį malto cinamono
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į didelį dubenį suberkite miltus ir įtarkuokite šaltą sviestą. Masę išminkykite. Minkykite tol, kol sviesto gabalėliai visiškai susimaišys su miltais. Į tešlą įmuškite 1 kiaušinį, sudėkite grietinę, cukrų ir druską. Viską išminkykite iki vientisos masės. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve mažiausiai valandai.
2.
Vėliau tešlą iškočiokite į stačiakampį ir supjaustykite kvadratėliais.
3.
Obuolius supjaustykite juostelėmis, pasiruoškite cukraus ir cinamono mišinį.
4.
Tešlos kvadratėlį apibarstykite cukraus ir cinamono mišiniu, įstrižai kvadratėlio uždėkite obuolio skiltelę ir prispauskite vieną tešlos kraštelį prie kito. Sausainius išdėliokite į skardą, padengtą kepimo popieriumi.
5.
Išplakite kiaušinį, juo aptepkite sausainių paviršių ir viršų apibarstykite likusiu cukraus ir cinamono mišiniu.
6.
Kepkite 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 min.