INGREDIENTAI: 4 saujos šparaginių pupelių (didelių)
3 vienetai agurkų
2 vienetai paprikos (raudonosios ir geltonosios)
2 vienetai morkų
6 skiltelės česnako
šiek tiek žiedinių kopūstų
pagal skonį juodųjų pipirų
pagal skonį lauro lapų
Marinatui:
1.5 litro vandens (šalto)
200 gramų cukraus
200 mililitrų acto 9%
2 šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į švarius stiklainiukus sluoksniais sudėkite gabalėliais supjaustytas daržoves. Įdėkite keletą juodųjų pipirų ir lauro lapelių.
2.
Vandenį sumaišykite su actu, suberkite cukrų, druską ir maišykite, kol ištirps.
3.
Stiklainiukus užpilkite marinatu. Pridenkite dangteliais ir sustatykite į didelį puodą. Pripilkite vandens, kad stiklainiukus apsemtų iki pusės. Kai stiklainiuose pradės kilti burbuliukai, virkite apie 10 minučių.
4.
Išimkite stiklainius iš puodo, užsukite dangtelius, apverskite ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Tada perneškite į rūsį. Nurodytu kiekiu marinato užpyliau 6 vnt. 0.5 litro talpos stiklainius.