INGREDIENTAI: 800 gramų jautienos (naudojome brandintą troškinimui „Feel the Beef“)
500 gramų pomidorų tyrės
500 gramų jautienos sultinio (naminio arba iš kubelio)
200 mililitrų obuolių sulčių
200 gramų moliūgų
200 gramų pievagrybių
2 vienetai obuolių (nedidelių)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų (didelės)
1 vienetas aitriosios paprikos
4 skiltelės česnako
2 šaukšteliai malto kumino
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
2 lapeliai lauro lapų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
Patiekiant:
pagal poreikį jogurto
pagal poreikį čiobrelių šakelių
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nedideliais gabalėliais supjaustome svogūną, susmulkiname česnaką ir aitriąją papriką. Morką supjaustome griežinėliais, moliūgą kubeliais, pievagrybius padalijame į ketvirtadalius.
2.
Jautieną pabarstome druska ir pipirais. Įkaitiname alyvuogių aliejų ketaus puode. Dalimis apkepame jautienos gabalėlius ir atidedame į indą.
3.
Į puodą pilame dar šiek tiek aliejaus ir apie 5 min. pakepame svogūną, česnaką, aitriąją papriką, morką, moliūgą ir pievagrybius.
4.
Pasiruošiame prieskonių mišinį: sumaišome kuminą, maltą saldžiąją ir aitriąją paprikas, druską ir pipirus. Prieskonius beriame ant kepančių daržovių, viską gerai išmaišome ir pakepame dar apie minutę.
5.
Į puodą grąžiname apkeptus jautienos gabalėlius.
6.
Į ketaus puodą pilame pomidorų tyrę, jautienos sultinį, obuolių sultis. Išmaišome ir palaukiame, kol užvirs. Kai užverda, sudedame laurų lapus, uždengiame dangčiu ir perkeliame į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Troškiname apie valandą.
7.
Kubeliais supjaustome obuolius.
8.
Praėjus valandai ištraukiame puodą iš orkaitės, suberiame obuolius ir kaitiname be dangčio ant viryklės apie 15 min.