INGREDIENTAI: 200 gramų brokolių
100 gramų fetos sūrio
2 šaukštai linų sėmėnų aliejaus (apytikriai, naudojau iš "Šeimos aliejus")
1 šaukštas saulėgrąžų (skrudintų, apytikriai)
1 žiupsnelis pipirų (arba pagal skonį)
1 žiupsnelis druskos (arba pagal skonį)
pagal poreikį čiabatos (arba kitos mėgstamos duonos)
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Brokolį supjaustykite į mažesnius žiedynus.
2.
Į puodą įpilkite vandens, įberkite druskos, sudėkite brokolį virkite 7 min. Išvirtus brokolius sudėkite į dubenį su lediniu vandeniu, kad išlaikytų spalvą. Tuomet brokolius nuvarvinkite.
3.
Į dubenį sudėkite išvirusį brokolį, fetos sūrį, aliejų, žiupsnelį pipirų ir druskos, sutrinkite elektriniu plaktuvu. Druskos galite ir nenaudoti, nes fetos sūris yra pakankamai sūrus, bet čia žiūrėkite pagal savo skonį.
4.
Į dubenį su užtepėle įberti saulėgrąžų, permaišyti ir tepti ant čiabatos duonelės.