TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Hiacinta Jacinta Martyna Milgaudas Banguolė Ipolitas Liudvika Liuda Martė
Japoniškas obuolių-aguonų pyragas
Japoniškas obuolių-aguonų pyragas

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
600 gramų obuolių
8 vienetai kiaušinių
300 gramų aguonų
250 gramų sviesto
200 gramų cukraus
150 gramų juodojo šokolado
8 šaukšteliai manų kruopų
2 šaukšteliai aliejaus
1.5 šaukštelio kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu, tada nusunkti ir 5 (mažiausiai – 2) kartus permalti.

2.
Obuolius nulupti ir stambiai sutarkuoti burokine tarka.

3.
Kambario temperatūros sviestą ištrinti su cukrumi, įdedant po vieną trynį. Kai cukrus ištirps, maišant dėti po šaukštą aguonų ir tarkuotų obuolių. Baltymus standžiai išplakti, supilti į tešlą ir atsargiai, bet gerai išmaišyti. Sudėti manų kruopas, suberti kepimo miltelius, įpilti porą šaukštelių aliejaus, išmaišyti. Gautą masę supilti į kepimo popieriumi ištiestą 30 x 23 cm dydžio kepimo indą.

4.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių, paskui karštį galima sumažinti, jei viršus ruduoja per greit, ir kepti dar 20 - 30 minučių. Leisti pyragui atvėsti, sutvirtėti, o tada išimti iš kepimo indo ir pravėsusį aplieti tirpintu šokoladu. Prieš valgant palaikyti šaldytuve bent 3 valandas, o geriausiai išlaukti iki kitos dienos.




admin · 2025-01-24 14:33 · 21 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt