TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Tartaletė su burokėliais ir rikota
Tartaletė su burokėliais ir rikota

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
Pagrindui:
150 gramų kvietinių miltų
100 gramų sviesto
45 mililitrai vandens
pagal skonį druskos
Įdarui:
4 vienetai burokėlių (vidutinių)
250 gramų rikotos sūrio
2 vienetai svogūnų
50 gramų kietojo sūrio
3 šaukštai balzaminio acto
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
pagal skonį maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai sviestą supjaustyti kubeliais.

2.
Į indą suberti miltus, dėti sviestą, berti druską ir pilti vandenį. Lengvai išmaišyti, kad sviestas apsiveltų miltais. Tarp pirštų trinti sviesto kubelius, kad formuotųsi stambūs tešlos trupiniai. Tešlą porą kartu perminkyti (neminkyti pernelyg ilgai, kad neištirptų sviestas!) ir suformuoti rutulį. Tešlą 20 minučių dėti į šaldytuvą.

3.
Įdarui smulkiai supjaustykite svogūną. Burokėlius supjaustykite vidutinio storio griežinėliais.

4.
Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Supilkite alyvuogių aliejų, suberkite svogūnus. Pakepinkite, vis pamaišydami, kol suminkštės. Sudedame burokėlius, uždengiame dangtį ir troškiname dar apie 5-7 minutes. Tada pilame balzaminio acto ir leidžiame ant didesnės ugnies pakunkuliuoti. Atvėsinkite.

5.
Atvėsintą tešlą išimkite iš šaldytuvo. Dėkite ant miltais lengvai pabarstyto kepimo popieriaus lakšto ir iškočiokite į apskritimą, didesnį nei tartos forma. Išklojame formą. Pagrindą aptepkite rikotos sūriu. Ant viršaus tolygiai berkite tarkuotą kietąjį sūrį. Išdėliokite paruoštą daržovių įdarą.

6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 – 40 minučių, kol krašteliai apskrus.




admin · 2025-01-25 14:33 · 23 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt