INGREDIENTAI: 300 mililitrų vandens (karšto, galima naudoti sultinį)
300 gramų maltos mėsos (naudojau kiaulienos, tinka vištiena ir kita mėgstama)
250 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (smulkintų)
200 gramų makaronų
100 gramų mocarela sūrio (arba fermentinio ar kito mėgstamo)
40 gramų pomidorų pastos
1 vienetas svogūnų (didesnio)
3 skiltelės česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas paprikos miltelių
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūną ir česnaką nulupti, susmulkinti.
2.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, suberti svogūnus ir pakepti 3-5 minutes, kol suminkštės.
3.
Į keptuvę dėti maltą mėsą, berti druską, pipirus, paprikos miltelius ir išmaišyti. Kepti apie 7 minutes iki kol parus nuolat pamaišant ir taip pasmulkinant mėsą į mažus gabalėlius. Tuomet dėti pomidorų pastą, troškinti 1 minutę kelias kartus nuolat permaišant.
4.
Į keptuvę suberti česnaką, išmaišyti ir pakepti 30 sekundžių iki kol pasklis malonus kvapas. Supilti konservuotus pomidorus ir gerai išmaišyti. Galiausiai supilti vandenį, suberti makaronus, permaišyti, uždengti dangčiu ir virti apie 10 minučių iki kol makaronai išvirs ir skystis susigers.
5.
Sūrį pasmulkinti, sudėti į keptuvę, permaišyti ir pašildyti iki kol sūris gražiai išsilydys.