INGREDIENTAI: 500 gramų vištienos filė
300 gramų moliūgų
100 mililitrų grietinėlės, liesos
50 gramų rūkytos kiaulienos šoninės
50 mililitrų vandens (šalto)
1 šaukštelis kvietinių miltų
0.5 šaukštelio prieskonių paukštienai (naudojau "Raudonos virtuvės")
1 žiupsnelis malto muskato
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Smulkiai supjaustyti rūkytą šoninę. Moliūgus nulupti. Vištieną ir moliūgus supjaustyti kąsneliais.
2.
Keptuvėje pakepti šoninę, kai ji patirpsta, dėti moliūgus ir kartu kepti, vis pavartant, apie 7 minutes. Tada dėti vištieną, pabarstyti paukštienos prieskoniais ir viską kartu pakepti, vis pavartant, kol vištieną iškeps.
3.
Puodelyje sumaišyti grietinėlę, šaltą vandenį ir miltus. Įdėti žiupsnelį malto muskato (nepadauginkite!).
4.
Supilti mišinį į keptuvę ant moliūgų ir vištienos ir truputį pakaitinti, kol grietinėlės padažas pradės tirštėti.
5.
Patiekti su ryžiais, daržovėmis.