INGREDIENTAI: 500 gramų vyšnių
500 gramų uogų
500 gramų cukraus uogienėms (naudojome Dansukker)
3 vienetai anyžių
1 vienetas cinamono lazdelių
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Paruoškite vyšnias ir kitas uogas. Jei naudojate šaldytas uogas, jos turi būti atitirpdytos kambario temperatūroje. Uogas supilkite į puodą ir kaitinkite, kol pradės garuoti. Suberkite cukrų uogienėms bei prieskonius (žvaigždinių anyžių tikrai rasite specializuotoje prieskonių parduotuvėje) ir 10–15 minučių virkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišykite. Nugriebkite putas. Išimkite prieskonius. Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.