TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Maltinukai su fetos sūriu
Maltinukai su fetos sūriu

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
500 gramų vištienos filė (maltos)
130 gramų fetos sūrio
50 gramų sviesto (šaldyto)
1 vienetas svogūnų
4 šaukštai grietinėlės (arba pieno ar vandens)
3 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio prieskonių vištienai
pagal poreikį džiūvėsėlių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti mėsą.

2.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti, suberti į dubenį su mėsa. Pabarstyti druska, pipirais, vištienos prieskoniais ir išmaišyti.

3.
Smulkia tarka sutarkuoti sviestą, stambesne tarka sutarkuoti fetą (galima ir smulkiai supjaustyti), suberti į dubenį su mėsa. Įpilti grietinėlės ir greitai išminkyti. Paruoštą faršą padėti į šaldytuvą 15 minučių.

4.
Drėgnomis rankomis formuoti 6 - 8 maltinukus.

5.
Į lėkštę suberti džiūvėsėlius, apvolioti maltinukus. Stengtis tai daryti kuo greičiau.

6.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, dėti kotletus ir kepti po porą minučių iš abiejų pusių. Tuomet sumažinti ugnį, uždengti keptuvę dangčiu ir dar pakepti kelias minutes.


Patarimai:

Jeigu malta vištiena drėgsnenė, į kotletų masę galite berti šiek tiek džiūvėsėlių.




admin · 2025-01-29 02:33 · 10 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt