INGREDIENTAI: 500 gramų vištienos filė (maltos)
130 gramų fetos sūrio
50 gramų sviesto (šaldyto)
1 vienetas svogūnų
4 šaukštai grietinėlės (arba pieno ar vandens)
3 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio prieskonių vištienai
pagal poreikį džiūvėsėlių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti mėsą.
2.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti, suberti į dubenį su mėsa. Pabarstyti druska, pipirais, vištienos prieskoniais ir išmaišyti.
3.
Smulkia tarka sutarkuoti sviestą, stambesne tarka sutarkuoti fetą (galima ir smulkiai supjaustyti), suberti į dubenį su mėsa. Įpilti grietinėlės ir greitai išminkyti. Paruoštą faršą padėti į šaldytuvą 15 minučių.
4.
Drėgnomis rankomis formuoti 6 - 8 maltinukus.
5.
Į lėkštę suberti džiūvėsėlius, apvolioti maltinukus. Stengtis tai daryti kuo greičiau.
6.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, dėti kotletus ir kepti po porą minučių iš abiejų pusių. Tuomet sumažinti ugnį, uždengti keptuvę dangčiu ir dar pakepti kelias minutes.
Patarimai:
•
Jeigu malta vištiena drėgsnenė, į kotletų masę galite berti šiek tiek džiūvėsėlių.