INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių
150 gramų morkų
150 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto
180 gramų cukraus
100 gramų grietinės, 30% riebumo
100 gramų graikinių riešutų (skrudintų, smulkintų)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis malto cinamono
0.5 šaukštelio druskos
Kremui:
200 gramų varškės
100 gramų grietinės, 30% riebumo
1 šaukštas cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą išlydykite ir truputį jį pakepinkite, kol paruduos. Tik nesudeginkite!
2.
Miltus persijokite ir sumaišykite su druska, cinamonu ir kepimo milteliais.
3.
Kiaušinius išplakite su cukrumi, tada įmaišykite tirpintą sviestą, grietinę ir viską gerai išsukite. Suberkite miltų mišinį, išmaišykite.
4.
Morkas nuskuskite, sutarkuokite, sumaišykite su riešutais ir įmaišykite į tešlą.
5.
Nedidelę kepimo formą patepkite riebalais, supilkite tešlą.
6.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-45 min.
7.
Kremui varškę išsukite su grietine ir cukraus pudra.
8.
Atvėsusį pyragą papuoškite kremu.