INGREDIENTAI: 4 vienetai obuolių (vidutinio dydžop)
350 gramų cukinijų (gryno svorio)
4 vienetai kiaušinių (M dydžio)
250 gramų kvietinių miltų
120 gramų cukraus
100 gramų sviesto
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek cukraus pudros (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą ištirpinti ir palikti šiek tiek atvėsti.
2.
Nupjaustyti cukinijos žievelę. Jei naudojate peraugusią, išimti sėklas. Cukiniją stambiai sutarkuoti. Jei naudojate jauną, nuspausti nebūtina, jei peraugusi ir vandeninga – nuspausti šiek tiek skysčio. Jau paruoštos naudojimui cukinijos svoris turėtų būti apie 350 g.
3.
Kiaušinius lengvai išplakti su cukrumi ir druska. Berti miltus ir kepimo miltelius, supilti tirpintą sviestą. Išmaišyti iki vientisos konsistencijos, kad nebūtų sausų gumuliukų.
4.
Obuolius perpjauti pusiau, išimti sėklalizdžius, supjaustyti nedideliais kubeliais.
5.
Tarkuotas cukinijas ir obuolius įmaišyti į tešlą.
6.
Tešlą pilti į formą (naudojau 24 cm skersmens, nusegamais kraštais, kepimo popieriumi iškloto dugnu), išlyginti paviršių. Formą pakelti kelis centimetrus nuo stalviršio ir švelniai stuktelėti dugną į stalviršį, kad išeitų oro burbuliukai.
7.
Dėti kepti į iki 180 C laipsnių įkaitintą (kaitinimas viršus-apačia) orkaitę. Kepti apie 45 – 55 minutes. Ar iškepė, tikrinti mediniu smeigtuku – įsmeigus ir ištraukus jis turėtų būti sausas, neaplipęs tešla. Jei bus aplipęs, kepti dar 5 – 10 minučių ir vėl tikrinti.
8.
Iškepusį palikti kelias minutes pravėsti formoje, tinka pabarstyti cukraus pudra.
Patarimai:
•
Galima kepti ir didesnėje formoje, tuomet kepimo laikas bus kiek trumpesnis. Mažesnės formos rinktis nerekomenduočiau, nes tešlos nemažai ir pyragas kepdamas dar pakyla. Jei visgi rinktumėtės mažesnę formą, atitinkamai mažinkite tešlos ingredientų kiekius.