INGREDIENTAI: 550 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų pieno
70 gramų sviesto (minkšto)
50 gramų cukraus
1 šaukštelis sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
100 gramų sviesto (minkšto)
60 gramų cukraus
3 šaukšteliai vanilinio cukraus
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai pieną pašildyti iki šiltumo - užlašinus ant delno turi jaustis šiluma, bet neturi deginti.
2.
Į šiltą pieną suberti cukrų, mieles. Palikti apie 5-10 min pastovėti, kad mielės pradėtų veikti.
3.
Į pieną su mielėmis dėti minkštą sviestą, berti druską ir miltus. Miltų iš karto visų nedėti, minkant, žiūrėti poreikį. Suminkyti vientisą tešlą. Minkiau stacionariame maišytuve apie 4 min. Tešla neturėtų būti labai kieta, bet ir neturi lipti prie rankų. Uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti apie 40 min pakilti.
4.
Tešlai pakilus, iškočioti maždaug 5 mm storio lakštą. Dosniai aptepti įdarui skirtu minkštu sviestu, pabarstyti cukrumi, vaniliniu cukrumi. Tešlą suvynioti kaip vyniotinį ir supjaustyti į 12 gabalėlių. Kiekvieną bandelę supjausčius, dar įdėjau į popierinę keksiuko formelę, kad šiek tiek apsaugotų nuo sviesto ištekėjimo ir paimti patogiau.
5.
Bandeles dėti į kepimo popieriumi ištiestą skardą, uždengti rankšluosčiu ir palikti dar apie 40 min pakilti.
6.
Aptepimui išplakti kiaušinį ir aptepti pakilusias bandeles.
7.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.