INGREDIENTAI: 400 gramų morkų
400 gramų kvietinių miltų
4 vienetai kiaušinių
350 gramų aliejaus
300 gramų rudojo cukraus
250 gramų obuolių
5 šaukštai klevų sirupo
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis malto cinamono (su kaupu)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis malto muskato
1 žiupsnelis maltų gvazdikėlių
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Obuolius supjaustyti smulkiais kubeliais, sudėti į dubenį, berti cinamoną, muskatą ir gvazdikėlius, pilti klevų sirupą ir citrinos sultis, išmaišyti. Palikti pastovėti, kol bus paruošta likusi tešla.
2.
Morkas sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Tuomet pilti aliejų, berti rudąjį cukrų, vanilinį cukrų, įmušti kiaušinius, viską išmaišyti iki vientisos masės.
3.
Į dubenį berti miltus, kepimo miltelius, išmaišyti. Tuomet miltų masę suberti į paruoštą tešlą, lengvai permaišyti. Galiausiai įmaišyti obuolius.
4.
Keksiukų formelę įtiesti popierinėmis keksiukų formelėmis, supilti paruoštą tešlą.
5.
Kepti įkaitintoje iki 175 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes.
6.
Prieš skanaujant, keksiukus atvėsinti.