INGREDIENTAI: 4 vienetai tortilijų
4 vienetai vištienos blauzdelių (keptos)
100 gramų sūrio
3 vienetai kiaušinių
50 gramų sviesto
1 saujelė žalumynų (pvz., krapų)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištiena atskiriama nuo kaulų ir pasmulkinama. Pagardinama druska ir pipirais.
2.
Susmulkinami žalumynai, sumaišomi su vištiena.
3.
Išplakamas vienas kiaušinis. Iš jo tirpintame svieste iškepamas omletas. Taip atskirai iškepami visi trys kiaušiniai.
4.
Ant vienos tortilijos dedamas keptas kiaušinis, tada - užtarkuojama sūrio. Dedama smulkintos vištienos.
5.
Tuomet pakepamas iš abiejų pusių antras tortilijos blynas, uždedamas ant vištienos.
6.
Ant viršaus vėl dedamas apkeptas tortilijos blynas, ant jo - keptas kiaušinis, smulkintos vištienos, tarkuoto sūrio.
7.
Ant viršaus uždedamas paskutinis apkeptas tortilijos blynas.
8.
Paruoštas suvožtinis dedamas į keptuvę, paspaudžiamas ir pakepamas.
9.
Iškeptas suvožtinis supjaustomas skiltelėmis. Aš jį patiekiau su pjaustytais vyšniniais pomidoriukais ir apšlakščiau krapų aliejumi .
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia .