INGREDIENTAI: 400 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos
397 gramai karamelizuoto kondensuoto pieno (1 skardinės)
200 gramų sviesto
1 žiupsnelis rupios druskos
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlą atitirpiname iki kambario temperatūros. Supjaustome pailgais, plonais gabalėliais. Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 – 12 min.
2.
Karamelizuotą kondensuotą pieną išsukame su sviestu iki vientisos masės. Įmaišome druską. Masę galima šiek tiek pakaitinti garų vonelėje, taip daug patogiau tepsis.
3.
Pasiruošiame maistinės plėvelės. Ją patepame karamelės sluoksniu. Dėliojame iškepusius sluoksniuotos tešlos pirštelius, vėl karamelės sluoksnis, vėl piršteliai, vėl karamelė ir taip sluoksniuojame, kol baigsis karamelė ir piršteliai. Pasiliekame kelis pirštelius trupiniams, kuriais vėliau barstysime desertą. Maistine plėvele tvirtai susukame į ritinėlį ir gerai suspaudžiame, kad neliktų trapų.
4.
Dedame į šaldytuvą. Geriausiai laikyti per naktį, kad desertas sutvirtėtų. Nuimame plėvelę, pabarstome trupiniais, pjaustome ir skanaujame.