INGREDIENTAI: 350 gramų antienos krūtinėlės
250 gramų varškės sūrio (22 proc. riebumo)
3 šaukštai avinžirnių miltų
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas saldžiosios paprikos miltelių
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis česnako granulės
1 šaukštelis džiovintų petražolių
1 šaukštelis džiovintų krapų
Marinatui:
0.5 pundelio krapų (smulkintų)
1 šakelė rozmarino (smulkintos)
1 šaukštelis česnako granulės
1 šaukštelis penkių pipirų mišinio
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
Kepimui:
pagal poreikį sviesto
Patiekiant:
šiek tiek bruknių uogienės
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Mėsos marinatui į indą sudėkite ir sumaišykite susmulkintus krapus, rozmariną, česnako granules, pipirus, druską bei aliejų.
2.
Antienos krutinėlę išimkite ir palikite kambario temperatūroje apie 30 min. Mėsa neturi būti šalta. Tada įpjaustykite skersai kažkur 2 cm įpjovomis nugarėlę su oda ir apvoliokite marinate. Uždenkite maistine plėvele ir palaikykite apie 1 val.
3.
Anties krūtinėlę dėkite į šaltą keptuvę, odele žemyn ir kepkite 6-9 min (minutės priklauso nuo mėsos storumo), kol išsiskirs riebalai ir odelė taps auksinės spalvos. Tuomet antienos krūtinėlę apverskite ir kepkite dar 3-4 min.
4.
Paruoštą mėsą supjaustykite griežinėliais.
5.
Ruošiame sūrį. Kiaušinį suplakti su druska, pipirais ir česnako granulėmis.
6.
Atskirame dubenyje avinžirnių miltus sumaišyti su saldžios paprikos milteliais, džiovintais krapais ir petražolėmis.
7.
Sūrį supjaustyti gabalėliais, nedarykite labai plonų gabalėlių, kad sūris nesutrupėtų. Supjaustyto sūrio gabaliukus pamirkykite kiaušinio plakinyje, o tada apvoliokite miltų ir prieskonių mišinyje.
8.
Kepkite keptuvėje ant įkaitinto sviesto.
9.
Patiekite su bruknių uogiene.