INGREDIENTAI: 250 gramų rikotos sūrio
150 gramų kvietinių miltų
125 mililitrai augalinio gėrimo (arba paprasto)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį dėti rikotos sūrį, pilti pieną, įmušti kiaušinį, pilti vanilės ekstraktą, išplakti iki vientisos masės.
2.
Į kitą dubenį įsijoti miltus, kepimo miltelius, berti cukrų ir druską, išmaišyti.
3.
Rikotos sūrio masę supilti į dubenį su miltais, viską gerai išmaišyti ir palikti tešlą pastovėti apie 10 minučių, kad išbrinktų miltai. Tešla turi būti pakankamai tiršta.
4.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti. Tuomet dėti didelį šaukštą paruoštos tešlos, suformuoti blynelį ir kepti ant vidutinės kaitros po kelias minutes iš abiejų pusių.
5.
Patiekti su mėgstamais priedais.