INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo menkių filė
4 šaukštai kukurūzų miltų
2 šaukšteliai prieskonių žuviai (česnakinių)
1 žiupsnelis pipirų
pagal skonį druskos
pagal poreikį aliejaus (kepmui)
Garnyrui:
400 gramų konservuotų pupelių (pomidorų padaže)
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai pomidorų padažo
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Žuvį supjaustome gabalėliais, pabarstome druska, pipirais ir žuvies prieskoniais. Apvoliojame kukurūzų miltuose ir apkepame keptuvėje iš abiejų pusių, kol žuvis gražiai apskrus ir iškeps.
2.
Svogūną ir morką nulupame. Morką sutarkuojame, svogūną supjaustome mažais gabalėliais.
3.
Pakepiname daržoves keptuvėje, kol jos suminkštės. Suverčiame pupeles. Mišrainę pagardiname druska, pipirais. Įmaišome dar papildomai pomidorų padažo, pakaitiname pora minučių, kad skoniai susidraugautų. Į lėkštę dedame mišrainės, po žuvies gabalėlį ir patiekiame su bulvių koše ar ryžiais, kaip jums skaniau.