INGREDIENTAI: 2 stiklinės grikių miltų
75 gramai sviesto
75 gramai šokolado
8 šaukštai rudojo cukraus
3 šaukštai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis jūros druskos
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Šluotele sumaišykite kepimo miltelius, kakavos miltelius ir grikių miltus.
2.
Kitame inde suplakite sviestą su cukrumi, kol masė taps lengva lyg debesėlis. Po truputį į sviesto ir cukraus masę įmaišykite miltų ir miltelių masę.
3.
Sulaužykite šokoladą nedideliais gabaliukais ir įmaišykite į tešlą.
4.
Gnybkite tešlos ir delnais formuokite rutuliukus, dėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir suplokite į 1.5 cm storio apskritimus.
5.
Kepkite iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Pabarstykite druska ir leiskite atvėsti.
Patarimai:
•
Stiklinė 240 ml.