Ispanų gardėsis ,,Čiūros'' ,,Churros''.
INGREDIENTAI: 250 mililitrų vandens
150 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį cukraus
pagal poreikį malto cinamono
Kepimui:
1 litras aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pirmiausia į puodą supilkite vandenį, įberkite žiupsnelį druskos, sudėkite sviestą ir kaitinkite, kol sviestas ištirps, bet vanduo dar nebus užviręs.
2.
Į kitą indą suberiame miltus. Supilame ištirpusį sviestą ir maišome, kol sušoks į vieną masę. Tada maišydami masę mušame vieną kiaušinį ir vėl maišome, po to įmušame kitą ir vėl maišome, galiausiai paskutinį ir vėl gerai viską išmaišome. Tai galima daryti arba ranka, arba plaktuvu.
3.
Pasiimkite konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu ir pripildykite jį tešla. Jeigu neturite konditerinio maišelio ar antgalio, pasiimkite 3-4 tvirtus maišelius, juos sudėkite vieną į kitą ir prakirpkite galiuką maždaug 2 cm skersmens.
4.
Dideliame puode arba keptuvėje įkaitiname aliejų. Įkaitus aliejui, galima kepti. Išspauskite tokias ''dešreles'' ir peiliu jas nupjaukite. Taip tokių ''dešrelių'' pridarykite pilną puodą, keptuvę. Kepdami čiūras vartykite šakute. Atsargiai, nenusideginkite! Čiūros bus iškepusios, kai paruduos. Taip iškepkite visas spurgas.
5.
Tik ištraukus jas, kol jos neatvėso, pasistenkite kuo greičiau apvolioti jas cukruje ir cinamone (jei nepatinka galima to nedaryti). Ir štai skanaus, pagaminta! Galima valgyti su cinamonu, cukrumi, šokoladu.