INGREDIENTAI: 2 vienetai bananų (didelių, sunokusių)
2 vienetai kriaušių (didelių, sunokusių)
8 vienetai dilgėlių (didesnių arba 10 mažesnių)
4 vienetai kiaulpienių žiedų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Reikės naudoti tik dilgelių viršūnėles su trimis lapelių poromis ir kotus, tad nupjaukite likusią jų dalį.
2.
Į dubenį įpilti šalto vandens, sudėti dilgėles ir nuplauti. Plovimui ir išgriebimui galima naudoti šakutes.
3.
Į dubenį sudėti išgriebtas dilgėles.
4.
Kriaušes susmulkinti, bananus supjaustyti gabalėliais, sudėti į dubenį su dilgėlėmis.
5.
Pienių žiedus nuplauti ir nupjauti žalią žiedo dalį, būtent žalią žiedo dalį dėti į dubenį su paruoštais ingredientais. Sutrinti elektriniu plaktuvu iki kol neliks gabaliukų.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"