INGREDIENTAI: 250 mililitrų grietinėlės, 30% riebumo
200 gramų triušių kumpelių
150 mililitrų vandens
100 gramų ryžių
50 gramų brie sūrio
20 gramų sviesto
8 vienetai džiovintų slyvų
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
4 skiltelės česnako
1 šaukštas kvietinių miltų
1 šaukštelis provanso žolelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Triušieną supjaustome kubeliais, apvoliojame miltuose ir apkepiname įkaitintoje keptuvėje su trupučiu sviesto.
2.
Į troškinimo indą, kurį galima naudoti orkaitėje, sudedame smulkintą kubeliais svogūną, griežinėliais pjaustytą morką, ryžius, provanso žoleles, traiškytas česnako skilteles, džiovintas slyvas ir užpilame grietinėle bei vandeniu, visumą permaišome, uždarome troškinimo indą
3.
Troškiname įkaitintoje iki 200 C orkaitėje apie 1 - 1,5 val.
4.
Paruoštą troškinį pagardiname druska bei pipirais, ant viršaus dedame sūrio gabaliuką ir dar uždarome indą su dangčiu maždaug 5min., kad sūris išsilydytų.