INGREDIENTAI: 300 gramų brokolių (arba pagal poreikį, žr. patarimus)
300 gramų žiedinių kopūstų (arba pagal poreikį, žr. patarimus)
100 gramų čederio sūrio (arba fermentinio, kietojo)
8 griežinėliai šaltai rūkytos šoninės (apie 50 g)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (mažo)
3 šaukštai majonezo (apytikriai)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
BROKOLIŲ, KALAFIORŲ IR ŠONINĖS SALOTŲ PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Supjaustyti brokolius ir žiedinius kopūstus į mažesnius žiedynus.
2.
Įkaitinti keptuvę, sudėti šoninės griežinėlius ir kepti, kol taps traški. Tai užtruks apie 2 - 3 min. Tuomet perdėti ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalai ir atvėstų. Kai atvės, supjaustyti arba sutrupinti iki mažesnių gabalėlių.
3.
Čederio sūrį sutarkuoti burokine tarka. Rausvąjį svogūną supjaustyti pusžiedžiais.
4.
Į didelį dubenį sudėti atvėsusius brokolius ir žiedinius kopūstus, svogūnus, šoninės gabaliukus ir tarkuotą čederio sūrį. Dėti majonezą, pagardinti druska, pipirais ir išmaišyti.
Patarimai:
•
Jei norisi, galima apvirti brokolius ir žiedinius kopūstus verdančiame vandenyje apie 5 min. iki kol jie taps minkštesni.