INGREDIENTAI: 10 vienetų bulvių (virtų)
2 vienetai silkių filė
100 mililitrų aliejaus
1 vienetas svogūnų
0.5 vieneto citrinų
1 šaukštas garstyčių
2 vienetai lauro lapų
pagal skonį druskos
pagal poreikį granatų sėklų
pagal poreikį žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves išvirti puode su druska ir lauro lapais. Kai bulvės išvirs, atvėsinti.
2.
Silkių filė supjaustyti mažais kubeliais, svogūną smulkiai susmulkinti, sudėti į dubenėlį.
3.
Į nedidelį indelį pilti aliejų, dėti garstyčias, išspausti citrinos sultis ir išmaišyti. Paruoštą padažą užpilti ant silkės su svogūnais ir išmaišyti.
4.
Bulves gražiai nulupti, išskobti griovelį kiek įmanoma didesnį ir sudėti paruoštą silkės su svogūnais masę, tuomet užberti granatų sėklų ir žalumynų.