INGREDIENTAI: 1 vienetas vištienos krūtinėlės
1 šaukštas aliejaus
Apvoliojimui:
pagal poreikį kukurūzų dribsnių
Marinatui:
100 mililitrų kefyro
1 šaukštelis grūdėtųjų garstyčių
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Padažui:
100 mililitrų majonezo
80 mililitrų kefyro
1 šaukštas krapų (smulkintų)
1 šaukštas laiškinių česnakų (smulkintų)
1 šaukštelis grūdėtųjų garstyčių
0.5 šaukštelio česnako granulės
1 šlakelis baltojo vyno acto
Salotoms:
1 vienetas iceberg salotų
200 gramų slyviniai pomidorai
2 vienetai agurkų
1 vienetas avokadų
150 gramų konservuotų kukurūzų (apytikriai, 1 skardinės)
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos krūtinėlę (galite rinktis vidinę filė dalį) supjaustome juostelėmis. Į dubenį sudedame vištieną. Pilame kefyrą, sudedame garstyčias, suberiame paprikos miltelius, pipirus ir druską. Išmaišome ir leidžiame šiek tiek pasimarinuoti.
2.
Kukurūzų dribsnius pasmulkiname iki mažesnių gabalėlių.
3.
Vištienos juosteles apvoliojame kukurūzų dribsniuose. Sudedame į skardą. Apšlakstome aliejumi.
4.
Kepame 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su vėjelio funkcija apie 15 min.
5.
Padažui sumaišome kefyrą, majonezą, garstyčias, actą, žalumynus, česnako granules.
6.
Salotas supjaustome ruoželiais, pomidorus perpjauname per pusę (arba skiltelėmis supjaustome), agurkus griežinėliais, avokadą riekelėmis. Į lėkštę dedame sluoksniu salotas, sudedame kukurūzus. Ant viršaus iškepusias vištienos juosteles.
7.
Tiekiame su padažu.