INGREDIENTAI: 300 gramų biskvitinių pirštelių
300 mililitrų kavos (stiprios, paruoštos)
50 gramų vyno ("Marsala", taip pat tinka konjakas, brendis)
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (naudokite kokybišką ir riebią)
4 vienetai kiaušinių trynių
4 šaukštai cukraus pudros
Pabarstymui:
4 šaukštai kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išvirkite stiprią kavą ir atvėsinkite. Įpilkite "Marsala" vyno arba kito alkoholio.
2.
Kremui kiaušinius gerai nuplaukite. Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus pasilikite, galėsite panaudoti morengams arba blyneliams kepti. Trynius ir cukraus pudrą dėkite į karščiui atsparų indą. Išmaišykite.
3.
Puode užvirkite vandenį. Sumažinkite kaitrą ir ant viršaus dėkite dubenį su tryniais ir cukraus pudra. Dubuo turi nesiliesti su vandeniu. Plakite ant garų apie 5 minutes. Dubenį nukelkite ir dar plakite, kol masė sutirštės iki kremo konsistencijos. Kremą atvėsinkite.
4.
Grietinėlę išplakite iki standumo.
5.
Į maskarponės sūrį įmaišykite grietinėlę. Maišykite labai iš lėto ir jokiu būdu neplakite elektriniu plakikliu. Po truputį įmaišykite trynių masę.
6.
Sausainius ir kremą padalinkite lygiomis dalimis. Į torto formą įdėkite padėkliuką skirtą tortams ir apjuoskite acetato juosta. Mano juosta buvo truputį per aukšta, bet nieko tokio.
7.
Sausainius po vieną labai trumpam merkite į kavą ir išklokite jais torto formos dugną. Ant viršaus tepkite kremo ir barstykite kakavos milteliais. Sausainių per daug nemirkykite, nes jie gali ištyžti. Taip susluoksniuokite visus sausainius ir kremą. Viršų barstome kakavos milteliais. Labai tinka ir smulkintas juodasis šokoladas. Dedame į šaldytuvą nakčiai.
8.
Puošiame pagal jūsų nuotaiką, fantaziją ir turimus produktus.
Patarimai:
•
Torto forma 20 cm.