TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Eleonora Kęstutis Žemyna Feliksas
Graikiški šonkauliukai su citrinomis, česnakais ir žolelėmis
Graikiški šonkauliukai su citrinomis, česnakais ir žolelėmis

Porcijų skaičius: 5


INGREDIENTAI:
600 gramų kiaulienos šonkaulių (apytikriai)
Marinatui:
62 mililitrai alyvuogių aliejaus
1 vienetas citrinų (išspaustų sulčių ir nutarkuotos žievelės)
3 skiltelės česnako (tarkuotų)
3 šaukštai medaus
1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
1 šaukštelis džiovintų bazilikų
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
Padažui:
62 mililitrai alyvuogių aliejaus
50 gramų baziliko lapelių
1 vienetas svogūnų
0.5 vieneto citrinų sulčių
3 skiltelės česnako
1 šaukštas medaus (arba klevų sirupo)
1 šaukštelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Paruoškite bazilikų padažą. Visus padažui skirtus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki visiškai vientisos masės. Sandariame indelyje šaldytuve padažą galima laikyti iki 3-4 dienų.

2.
Paruoškite šonkauliukų marinatą. Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės.

3.
Nuo šonkauliukų nuimkite membraną – ties kauliuku užkiškite smailų peilį ir membrana lengvai atšoks – paimkite ir pirštais nuplėškite ją nuo visos šonkauliukų juostos. Šonkauliukų juostą supjaustykite po vieną šonkauliuką.

4.
Sudėkite šonkauliukus į maišelį su marinatu, gerai supurtykite ir palikite marinuotis 30 min. kambario temperatūroje (arba pernakt šaldytuve).

5.
Iškepkite. Orkaitę įkaitinkite iki 140 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).

6.
Kepimo skardą išklokite folija. Sudėkite į ją iš marinato išimtus šonkauliukus. Uždenkite antru lakštu folijos ir sandariai užspauskite.

7.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 2 valandas, kol mėsa suminkštės ir lengvai atšoks nuo kauliukų. Išvyniokite šonkauliukus iš folijos. Perkelkite ant švaraus folijos lakšto.

8.
Orkaitės temperatūrą padidinkite iki 200 °C.

9.
Aptepkite šonkauliukus maišelyje likusia glazūra ir, grąžinę į orkaitę, kepkite 10 minučių.

10.
Trumpam išimkite kepimo indą iš orkaitės, apverskite šonkauliukus ir aptepkite marinatu kitą pusę. Kepkite dar 10 minučių.

11.
Iškeptus šonkauliukus patiekite su bazilikų padažu.


Patarimai:

Prieš kepdami šonkauliukus, būtinai nuimkite vidinėje jų pusėje esančią membraną. Tai – labai svarbus žingsnis, jei norite iškepti minkštą ir sultingą, nuo kauliukų atšokančią mėsą.


Šonkauliukams gardinti galite rinktis mėgstamą prieskonių mišinį. Kad prieskoniai įsigertų lengviau ir suteiktų ryškesnį skonį, šonkauliukams įtrinti naudokite ne tik sausą mišinį, bet ir porą šaukštų alyvuogių aliejaus.


Tikslus kepimo laikas priklausys nuo šonkauliukų dydžio ir storio. Didesnei, mėsingesnei šonkauliukų juostai gali reikėti pailginti kepimo laiką iki 2,5-3 valandų.


Tokius šonkauliukus galite kepti ir grilyje – kepkite netiesioginėje kaitroje, sandariai įsuktus į foliją su obuolių sultimis, o kepimo temperatūrą ir kepimo laiką išlaikykite tokius pačius.



Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje



admin · 2025-02-18 14:33 · 21 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt