INGREDIENTAI: 2 kilogramai agurkų
2 litrai vandens
180 gramų druskos (naudojau akmens)
2 vienetai morkų
18 vienetų kvapiųjų pipirų (žirnelių)
18 vienetų juodųjų pipirų (žirnelių)
3 šaukšteliai garstyčių sėklų
Marinatui:
900 mililitrų vandens
500 mililitrų acto
400 gramų cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Agurkus kruopščiai nuplauti, nupjauti galus ir supjaustyti plonais griežinėliais. Visus supjaustytus agurkus sudėti į didelį dubenį.
2.
Į puodą pilti du litrus šalto vandens, berti druską, maišyti, kol druska ištirps. Paruoštą sūdytą vandenį supilti į dubenį su agurkais, viską išmaišyti ir palikti 1-3 valandoms bet kurioje virtuvės vietoje, dėti į šaldytuvą nereikia, taip pat nedėkite ten, kur tiesiogiai krenta saulės šviesa. Tikslus laikymo vandenyje laikas priklauso nuo to, kokio storio griežinėliai. Jei pjaustėte maždaug 1.5 mm, tuomet užteks palaikyti valandą, o jei storesniais griežinėliais, laikykite ilgiau.
3.
Agurkus išgriebti iš vandens ir dėti į tuščią švarų dubenį.
4.
Morkas nuskusti ir supjaustyti lazdelėmis ar griežinėliais.
5.
Į švarius stiklainius dėti šiek tiek agurkų ir morkų, į kiekvieną stiklainį padalinti pipirus ir garstyčių sėklas. Toliau sluoksniuoti agurkus su morkomis iki kol neliks ingredientų.
6.
Marinatui į puodą įpilti vandenį, berti cukrų, užvirti. Maišyti, kol visas cukrus ištirps, tuomet supilti actą ir vėl užvirti sūrymą, vos užvirus išjungti kaitrą.
7.
Paruoštu dar karštu marinatu užpildyti visus stiklainius su agurkais. Marinatas turi apsemti agurkus. Stiklainius pridengti dangteliais.
8.
Į plataus puodo dugną dėti rankšluostį, įpilti vandens tiek, kad apsemtų 2/3 stiklainių. Sudėti stiklainius vieną šalia kito, bet kad nesiliestų tarpusavyje. Kaitinti iki kol stiklainių viduje pradeda kilti pirmieji burbuliukai, maždaug apie dešimt minučių.
9.
Tuomet stiklainius užsukti dangteliais, pastatyti kakliukais žemyn ir palikti atvėsti.