TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Eleonora Kęstutis Žemyna Feliksas
Trupininis rabarbarų ir obuolių pyragas
Trupininis rabarbarų ir obuolių pyragas

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
500 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto (šalto)
3 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
300 gramų rabarbarų
2 vienetai obuolių
120 gramų cukraus
1 šaukštas kukurūzų krakmolo

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pirmiausiai išsiverdame įdarą. Rabarbarų kotus nulupame ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Obuolius taip pat nulupame, išspjauname sėklalizdžius ir supjaustome kubeliais.

2.
Rabarbarus ir obuolius suberiame į prikaistuvį, suberiame cukrų ir kaitiname, kol obuoliai ir rabarbarai suminkštės. Suberiame krakmolą, gerai išmaišome ir kaitiname apie 5 min, kol įdaras sutirštės. Paliekame visiškai atvėsti.

3.
Kiaušinius išsukame su cukrumi ir druska, kol masė pabals ir patrigubės.

4.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Įtarkuojame šaltą sviestą, vis padažant į miltus. Patriname tarp pirštų, kol išeis trupiniai. Supilame kiaušinių plaukinį ir užminkome tešlą.

5.
Tešlą padaliname į dvi dalis. Vieną dalį dedame į šaldymo kamerą, kad gerai atšaltų. Tešla išklojame kepimo formos dugną ir šonus. Supilame rabarbarų ir obuolių įdarą. Užtarkuojame likusią, jau atšalusią tešlą.

6.
Kepame įkaitintoje iki 180 C laipsnių orkaitėje apie 45 min.


Patarimai:

Kepimo forma 24 cm skersmens.




admin · 2025-02-20 02:33 · 13 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt