INGREDIENTAI: Pagrindui:
65 gramai graikinių riešutų
60 gramų džiovintų datulių
30 gramų kokosų pieno
25 gramai kokosų miltų
15 gramų kokosų aliejaus
0.5 šaukštelio malto cinamono
1/4 šaukštelio malto imbiero
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
250 gramų moliūgų tyrės
100 gramų kokosų pieno
100 gramų apelsinų sulčių
90 gramų klevų sirupo
35 gramai kokosų aliejaus
1 vienetas apelsino žievelės
20 gramų citrinų sulčių
1 šaukštelis agar agaro
1 šaukštelis malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia gaminame pagrindą. Datules pamirkome karštame vandenyje 10-15 minučių.
2.
Riešutus susmulkiname.
3.
Datules sutriname maisto smulkintuvu kartu su pienu.
4.
Sumaišome visus pagrindui skirtus ingredientus - datules, riešutus, kokosų pieną, kokosų miltus, kokosų aliejų, cinamoną, imbierą, druską.
5.
Paruoštą masę dedame į formą ir gerai paspaudžiame. Naudojau 16 cm skersmens formą.
6.
Viršui į maisto smulkintuvą dedame moliūgų tyrę, kokosų pieną, apelsino žievelę, citrinų sultis, klevų sirupą, kokosų aliejų, cinamoną ir sutriname iki vientisos konsistencijos.
7.
Puode sumaišome apelsinų sultys ir agar-agarą, maišant užverdame ir verdame dar 2-3 minutes. Pilame į maisto smulkintuvą ir kartu viską sumaišome dar kartą.
8.
Gaminant tokius tortus, visada naudoju acetatinę juostą. Ja iškloju formos kraštus. Paruoštą masę pilame ant pagrindo.
9.
Dedame į šaldytuvą 2 val. Tuomet papuošiame ir vaišinamės.