INGREDIENTAI: Tešlai:
800 gramų bulvių (maltų, virtų)
250 gramų moliūgų tyrės (receptas čia)
2 vienetai kiaušinių
5 šaukštai krakmolo
5 šaukštai miltų (naudojau viso grūdo)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Įdarui:
250 gramų kiaulienos faršo
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
500 gramų grietinėlės
350 gramų pievagrybių
1 gabalėlis poro
pagal poreikį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Maltas bulves, moliūgą, kiaušinius, krakmolą ir miltus suberti į dubenį, pagardinti druska, maltais juodaisiais pipirais, ir viską gerai išmaišyti.
2.
Įdarui kiaulienos faršą iškepti keptuvėje ir pagardinti druska bei juodaisiais pipirais. Palikti atvėsti.
3.
Iš paruoštos tešlos atgnybti gabalėlį, delne formuoti paplotėlį, į vidų įdėti įdaro, užspausti kraštu ir formuoti uždarą blyną. Dėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepti 200-210 laipsnių orkaitėje, kol apačia apskrus. Tada apversti ir pakartoti, kol apskrus kita pusė.
4.
Padažui pievagrybius supjaustyti griežinėliais ir kepti keptuvėje, kol suminkštės. Tada sudėti pusžiedžiais pjaustytą porą ir kepti, kol poras suminkštės. Supilti grietinėlę, pagardinti druska, pipirais ir patroškinti keletą minučių.
5.
Patiekti su paruoštu padažu.
Patarimai:
•
Mioliūgo masė paruošiama paprastai: pasirinktą moliūgą iškepkite orkaitėje ir kai jis atvės, tiesiog sugrūskite bulvių grūstuve, su kuria ruošiate bulvių košę.