TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Obuolių garstyčios žiemai
Obuolių garstyčios žiemai



INGREDIENTAI:
2 kilogramai obuolių (tinka bet kokie mėgstami, aš naudojau saldžiarūgščius)
120 mililitrų obuolių acto (apytikriai)
80 gramų garstyčių miltelių (arba pagal skonį)
2 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
2 šaukštai medaus
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštelis ciberžolės
1 šaukštelis druskos (arba pagal skonį)
0.5 šaukštelio maltų kajeno pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Obuolius nulupti, supjaustyti mažais gabalėliais, sudėti į dubenį, berti cukrų ir išmaišius palikti 20-30 minučių pastovėti, kartais pamaišyti.

2.
Į puodą su obuoliais suberti garstyčių miltelius, druską, pipirus, dėti medų, berti ciberžolę ir gerai išmaišyti, tuomet užvirti ir virti ant silpnos kaitros 2-3 minutes.

3.
Tuomet į puodą supilti obuolių actą, gerai išmaišyti, šiek tiek pavirti (neilgai, 2-3 min nuo užvirimo). Masę sutrinti iki glotnios konsistencijos. Paragauti, ar patinka skonis. Aštrumas garstyčioms stovint švelnės, o cukraus ir acto kiekį galite koreguoti pagal save, tas priklausys ir nuo obuolių rūšies.

4.
Paruoštą masę sukrėsti atgal į puodą ir užvirti (svarbu maišyti, nes masė gali prisvilti).

5.
Dar karštą masę supilstyti į stiklainius, sandariai užsukti, apversti kakleliais žemyn ir palikti visiškai atvėsti.

6.
Atvėsusias obuolių garstyčias tinka laikyti tiek rūsyje, tiek spintelėje, svarbu, kad nebūtų tiesioginių saulės spindulių.


Patarimai:

Išeiga. Pavyko pagaminti 2 stiklainiukus po 346 ml.




admin · 2025-02-24 02:33 · 8 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt