TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Lašiša drebučiuose su gražgarstėmis bei avokadais
Lašiša drebučiuose su gražgarstėmis bei avokadais

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
350 gramų lašišos (su kaulais)
1 vienetas avokadų
1 vienetas morkų
1 vienetas salierių
1 vienetas svogūnų
3 saujos gražgarsčių
4 šaukšteliai želatinos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
0.5 vieneto citrinų
pagal poreikį prieskonių žuviai
250 gramų rūkytos lašišos filė (papuošimui, nebūtina)
1 litras vandens (apytikriai)

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į nedidelį kiekį verdančio vandens dedame lašišą, daržoves ir prieskonius. Verdame apie 40 min.

2.
Nukošiame sultinį, supilame į kitą indą, įspaudžiame citrinos sulčiu.

3.
Išrinkti žuvies kaulus, žuvį sudėti į indą, kuriame gaminsime drebučius.

4.
Avokadą perpjauname pusiau, pašaliname kaulą ir išskobiame minkštimą. Supjaustome nedideliais gabaliukais. Sudedame ant žuvies, tolygiai paskirstome.

5.
Želatina užpilame apie 300 ml atvėsusio sultinio ir paliekame 10 minučių išbrinkti. Ištirpiname garų vonelėje - indelį su želatina statyti ant didesnio puodo su nedideliu kiekiu vandens ir kaitinti, kol želatina ištirps (neužvirs!). Paliekame 10 - 15 minučių atvėsti.

6.
Į likusį sultinį supilame želatiną, pamaišome, sudedame rukolą ir sutriname elektriniu trintuvu.

7.
Supilame į indą su lašiša ir avokadu ir gerai ir atšaldome.

8.
Patiekiant, papuošiame rūkyta lašiša.




admin · 2025-02-24 14:33 · 7 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt