TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-02-26 12:37
Sultingi ir aromatingi vištienos kepsneliai keptuvėje
Sultingi ir aromatingi vištienos kepsneliai keptuvėje

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
500 gramų vištienos filė
2 šaukšteliai prieskonių vištienai (arba kitų mėgiamų prieskonių)
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų (arba pipirų mišinio)
1 šaukštelis džiovintų bazilikų
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis džiovintas rozmarinas (nebūtina)
1 šaukštelis džiovintas čiobrelis

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos filė supjaustyti kepsniais. Man pavyksta iš vieno gabalėlio filė padaryti du kepsnelius pjaunant išilgai pusiau. Tuomet kepsnelius pamušti mėsos muštuku.

2.
Į indelį berti bazilikus, raudonėlį, čiobrelius, rozmariną, druską, pipirus, prieskonius vištienai, išmaišyti.

3.
Paruoštu prieskonių mišiniu pabarstyti kiekvieną kepsnelį ir gerai įtrinti. Palikti 10 minučių pasimarinuoti.

4.
Iš kepimo popieriaus išsikirpti keturis (nes keturi kepsniai) stačiakampius lapelius. Kiekvieną vištienos kepsnelį dėti ant kepimo popieriaus lapelio ir jį užlenkti. Vištiena turi būti apdengta iš abiejų pusių kepimo popieriumi.

5.
Įkaitinti nesvylančią keptuvę (jei keptuvė linkusi traukti, įdėkite sviesto ar šiek tiek aliejaus), sudėti vištienos kepsnelius kartu su kepimo popieriumi, kepti 3 - 4 minutes iš kiekvienos pusės iki kol iškeps. Tikslus laikas priklauso nuo kepsnelių storumo.




admin · 2025-02-26 02:33 · 9 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt