INGREDIENTAI: 100 mililitrų akvafabos
30 gramų juodojo šokolado
30 gramų cukraus pudros
1 šaukštelis tirpios kavos
0.5 šaukštelio ksantino dervos
0.5 šaukštelio vyno akmens (galite pakeisti 1/5 a.š. citrinos rūgšties ir žiupsniu druskos)
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Cukraus pudrą sumaišome su kavos milteliais.
2.
Šokoladą sutarkuojame smulkiai.
3.
Į plaktuvo indą pilame akvafabą, beriame ksantano dervos ir vyno akmens miltelius. Plakame tol, kol susidarys standžios putos. Plakant, beriame cukraus pudrą. Po to plakant, beriame tarkuotą šokoladą.
4.
Išplaktą masę dedame į indą, uždengiame plėvelę ir statome į šaldymo kamerą. Šaldymo laikas priklauso nuo šaldymo kameros.
Patarimai:
•
Vyno akmens miltelius galite pakeisti 1/5 a.š. citrinos rūgšties ir žiupsniu druskos.
•
Ksantano derva stabilizuoja išplaktą akfavabą, ji puikiai laiko formą.