INGREDIENTAI: 1 kilogramas vištienos krūtinėlės
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų (arba saujelė smulkintų žalumynų)
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis garstyčių
šiek tiek prieskonių paukštienai
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Vištienos krūtinėlę smulkiai supjaustyti ir sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Arba galite naudoti maltą vištienos krūtinėlę, tik ją dar kartą sutrinkite, kad būtų vientisesnė.
2.
Paruoštą krūtinėlę sumaišyti su kiaušinių tryniais, garstyčiomis ir smulkintu svogūnu arba žalumynais. Pagardinti paukštienos prieskoniais, druska, pipirais, įspausti česnaką ir viską gerai išmaišyti. Kai turiu laiko, aš pasiruošiu šią vištienos masę iš anksto (pvz. iš vakaro) ir palieku pastovėti keletą valandų šaldytuve, kad skoniai dar labiau susigertų. Bet kai laiko neturiu, ruošiu viską iškart.
3.
Į vištienos masę atsargiai įmaišyti iki standžių putų išplaktus baltymus.
4.
Į keptuvę su įkaitintu aliejumi dėti šiek tiek vištienos masės ir formuoti blynelius. Pirmiausia apkepti iš abiejų pusių, kad gražiai apskrustų, o tada keptuvę pridengti dangčiu, sumažinti ugnį ir dar šiek tiek pakepti, kol blyneliai iškeps.
5.
Prieskonius šiems blyneliams galite parinkti savo nuožiūra, papildomai dar tinka įmaišyti pakepinto svogūno, tarkuotos morkos ar kitų daržovių.