INGREDIENTAI: 500 gramų lašišos filė (su oda)
2 šaukštai rudojo cukraus
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai druskos
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio malto kumino
1/4 šaukštelio garstyčių miltelių
1/8 šaukštelio cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukrų sumaišyti su druska, pipirais, kuminu, garstyčių milteliais ir cinamonu. Prieskonių mišiniu įtrinti lašišą, tik netrinti odos.
2.
Gerai įkaitinti keptuvę, supilti aliejų ir dėti lašišą prieskoniuota puse į apačią. Kepti, kol gražiai apskrus, apie 2 - 3 minutes.
3.
Perkelti lašišą į kepimo indą ir dėti į 180 C laipsnių orkaitę. Kepti 5-6 minutes.
Patarimai:
•
Beje, cinamonas šiame recepte labai tinka, o kuminą dedu ne visuomet, nes ne visada ir turiu.