INGREDIENTAI: 220 mililitrų pieno
3 vienetai kiaušinių
160 mililitrų kvietinių miltų
1.5 šaukšto sviesto (tirpinto)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
200 gramų kumpinė dešra
200 gramų fermentinio sūrio
1 saujelė špinatų
pagal poreikį petražolių
pagal skonį krapų
1 šaukštas majonezo
Kepimui:
pagal poreikį kepimo aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai į dubenį įmušti kiaušinius, supilti pieną, tirpintą sviestą, suberti miltus, druską ir sumaišyti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Keletą minučių tešlą paliekame.
2.
Gerai įkaitiname keptuvę, kepame ją ištepę aliejumi. Liejame po vieną šaukštą tešlos, gerai paskirstome ją po visą keptuvę ir kepame abi puses po kelias minutes, kol gražiai apskrus (neperkepame).
3.
Špinatus, krapus ir petražoles smulkiai supjaustome.
4.
Įdarui dešrą, sūrį sutarkuojame, suberiame smulkiai pjaustytus špinatus, krapus ir petražoles, krečiame šaukštą majonezo, sumaišome.
5.
Po šaukštą masės dedame ant lietinio, susukame, ir dar šiek tiek (kol išsilydys sūris), pakepame ant silpnos ugnies.