INGREDIENTAI: 220 mililitrų pieno
190 gramų avižinių miltų (žr. patarimus)
2 vienetai kiaušinių
4 šaukštai migdolų miltų (nebūtina, žr. patarimus)
40 mililitrų sviesto (tirpinto)
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį šokolado gabaliukai
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį berti miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, išmaišyti.
2.
Į kitą dubenį įmušti kiaušinius, pilti pieną, tirpintą sviestą, išplakti elektriniu plakikliu arba konditerine šluotele, tuomet berti miltų masę ir gerai išmaišyti.
3.
Į paruoštą masę suberti šokolado gabalėlius, migdolų miltus.
4.
Į keptuvę pilti aliejų, dėti paruoštos masės formuojant blynus ir kepti iš abiejų pusių po 3 min.
Patarimai:
•
Avižinių miltų specialiai pirkti tikrai nebūtina, galima tiesiog susmulkinti avižinius dribsnius smulkintuvu iki miltų konsistencijos.
•
Migdolų miltus naudoju patirštinti tešlai ir specialiai tekstūrai sukurti, jeigu tokių nenaudojate - dėkite daugiau avižinių miltų.