INGREDIENTAI: 12 vienetų mažų tortilijų (naudojau Santa Maria)
230 gramų salsa padažo (naudojau Santa Maria, su su daržovių gabaliukais)
200 gramų konservuotų juodųjų pupelių
200 gramų vištienos krūtinėlės (virtos, žr. patarimus)
200 gramų konservuotų kukurūzų
100 gramų čederio sūrio (tarkuoto, tinka ir fermentinis, mocarelos)
1 šaukštas prieskonių (naudojau Santa Maria tako prieskonių mišinį)
TORTILIJŲ KREPŠELIŲ SU VIŠTIENOS ĮDARU PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinti orkaitę iki 180 °C, kaitinimas viršus+apačia.
2.
Į keksiukų formeles dėti tortilijas formuojant krepšelius. Reikėtų švelniai užlenkti kraštelius, kad tortilijos gerai priglustų.
3.
Kepti įkaitintoje iki 180 °C apie 6 min., iki kol tortilijos šiek tiek sutvirtės. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo orkaitės kaitrumo - stebėkite, kad nesuskrustų, bet būtų sutvirtėjusios.
4.
Virtą vištieną suplėšyti šakutėmis arba smulkiai supjaustyti, sudėti į dubenį. Suberti nuvarvintas pupeles, kukurūzus, berti taco prieskonių mišinį, sukrėsti salsa padažą ir išmaišyti.
5.
Į kiekvieną tortilijos krepšelį dėti po kelis šaukštelius įdaro, tuomet pabarstyti tarkuotu sūriu.
6.
Kepti įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje dar apie 10 - 15 min., kol sūris išsilydys. Tiekti šiltus.
Patarimai:
•
Vištieną verdu taip: į puodą pilu vandens, įberiu druskos ir užverdu, sudedu vištienos krūtinėlės filė (jei didelės, perpjaunu pusiau, kad greičiau išvirtų) ir verdu apie 15 - 20 min.