INGREDIENTAI: 50 gramų avižinių dribsnių
65 gramai vynuogių
2.5 šaukšto graikiško jogurto
0.5 šaukštelio klevų sirupo (nebūtina)
0.5 šaukštelio maltų linų sėmenų (nebūtina)
0.5 šaukštelio chia (ispaninio šalavijo) sėklų (nebūtina)
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį vandens (virinto, atvėsinto)
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 5 min.
1.
Į dubenėlį suberiame avižinius dribsnius ir užpilame virintu, atvėsintu vandeniu. Tiek, kad šiek tiek apsemtų avižas. Tada dubenėlį su avižomis šildome mikrobangų krosnelėje 1-1.5 minutes. Šildyti košę rekomenduoju gilesniame ir didesniame dubenėlyje, nes košė išsiplečia ir visas turinys mikrobangų krosnelėje gali išbėgti.
2.
Kol šildosi avižos, paruošiame pagardą. Į dubenėlį sudedame vynuoges, jas šakute sutraiškome, kad išsiskirtų sultys. Kiek įmanoma daugiau išrenkame vynuogių odelių ir sėklų. Puikiai tinka pagardui naudoti besėkles vynuoges, nes nereikia rinkti sėklyčių. Tada į vynuoges dedame 2.5 kupinus šaukštus graikiško jogurto.
3.
Į pašildytą košę įberiame žiupsnelį druskos, išmaišome ir išlyginame paviršių. Ant viršaus pilame vynuogių pagardą. Avižinius dribsnius papuošiame. Dedame vynuogių, beriame maltas linų sėmenis, čija sėklas ir įpilame klevų sirupo. Skanaus!
Patarimai:
•
Šios košės receptas yra tik bazinis. Pagardus galima drąsiai keisti. Labai skani košė ir su kitais priedais, pvz.: persikais, obuoliais, bananais. Tik labai rekomenduoju įdėti graikiško jogurto, nes prideda labai gero skonio. Košė gali būti ir su sūriais priedais, pvz.: daržovėmis, sūriu, keptu ar virtu kiaušiniu.